Skip to main content

Biografie van Richard.

Ik ben nu ruim 20 jaar geleden begonnen in de IT, aan de ene kant per toeval, aan de andere kant zat ik al vanaf mijn 6e achter een computer. Ik heb dus eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt.
In eerste instantie begon ik min of meer met systeem- en netwerkbeheer, maar in de tijd dat internet en websites groter en populairder werden, ging ik mij meer richten op internet gerelateerde zaken, zoals websites, marketing en ontwerp.

Vanaf 2005 begon ik voor het eerst (in loondienst) bij een webdesign bureau in Amsterdam, waar ik de eerste echte kneepjes van het vak heb geleerd. Mijn rol was in eerste instantie account- en sales management, maar hoofdzakelijk was ik een vertaalslag tussen de klant, programmeurs en grafisch ontwerpers. Deze kwaliteit heb ik in de jaren daarna verder ontwikkeld, aangezien dit een belangrijk aspect is in bedrijfsvoering.

De jaren daarna heb ik eigenlijk alles in het teken gezet van “wat ik niet ken, wil ik leren”, waardoor ik in verschillende banen de verschillende aspecten van het vak heb geleerd; grafisch ontwerp, programmeren, en veel meer. De reden was simpel; de beste manier om een klant te helpen is om alle struikelblokken zoveel mogelijk uit de weg te gaan en struikelblokken die niet uit voorkomen kunnen worden, moeten op de best mogelijke manier opgevangen worden.

Uiteindelijk heb ik mijzelf een rol toebedeeld, waardoor ik in 2017 besloot om mijn eerste onderneming te starten als ZZP-er; business consultant.
Nu is consultancy erg breed te noemen, maar wat ik het allerleukst vind in het vak, is de klant leren kennen, zowel de onderneming van de klant als de filosofie, normen en waarden, maar natuurlijk ook doelen en grenzen. Op basis hiervan probeer ik een advies te geven over de te nemen stappen om zijn of haar onderneming te laten groeien of verbeteren. Dit omvat eigenlijk alle aspecten van IT die daarbij komen kijken.

Samen met Alexander Versluis, die ik bij toeval heb leren kennen, besloot ik in 2020 om Tagweb te starten; de klanten van het al bestaande Tagnet misten een aantal diensten die Tagnet niet kon leveren. Tagweb was daarbij de oplossing.
Ondertussen ben ik meer en meer betrokken geraakt bij de gehele Tagnet Groep en is mijn doel een nieuwe geworden; Tagnet Groep profileren als alles-in-één IT oplossing voor onze klanten.


Meer over Richard.

Richard Fruitman
  • Functie:
    COO
  • Jaren werkzaam:
    2 jaar
  • Talen:
    Engels, Nederlands